Hoe bewaar je verse truffel?

Na ontvangst de truffels verpakken in keukenpapier en in een doosje bewaren. Elke 12 uur het keukenpapier vervangen. Er komt veel vocht af en het is belangrijk dat de truffels zo droog mogelijk bewaard worden zodat u ze 1 tot 2 weken makkelijk kunt bewaren.

De beste plek is de groentelade van de koelkast, helemaal onderin. En als de truffels wat wit beschimmeld zijn dan neemt u een hard borsteltje om het wit eraf te borstelen, liefst geen water gebruiken.

Zachte truffels zijn niet meer goed en deze moeten direct verwerkt worden. Zeker niet samen bewaren bij de goede harde truffel dus goed in de gaten houden.

Dan kun je ook nog de methode hieronder doen!

Het is ook mogelijk om truffels in te vriezen zodat u ze nog iets langer kunt bwearen. Neem een bakje waarmee u normaal gesproken ijsblokjes mee maakt. Schaaf de trufffel in dunne kleine reepjes. De beste rasp is een rasp waarmee u ook oude kaas raspt. Vul de vakjes met de reepjes truffel op met geklaarde boter en laat het geheel stollen in de koelkast. Daarna bewaard u het in de vriezer. Ideaal voor bij een heerlijk bord pasta, neem 1 of 2 blokjes er uit en smullen maar!

PS dit werkt helaas niet bij de witte truffel. Witte truffel kan niet meegekookt worden en dient koud en onbehandeld gebruikt te worden bij een gerecht.

en_GB